Loading...

Aivotärähdysjutut – ovatko tulva -aukkoja avautumassa MMA -maailmassa?

Tänä viikonloppuna vielä yksi urheiluun liittyvä aivotärähdysjuttu on kärsinyt tiedotusvälineistä. Tällä kertaa sen NHL tekee otsikoita.

Myöhäisen valvojan kotitalous Derek Boogaard on jättänyt NHL: tä vastaan lainvastaisen kuolemavakuutusvaatimuksen väittäen, että liiga on vastuussa aivovahinkoista, joita pelämä kilpailija kärsi vuosina pelaamassa asiantuntijakiekkoa. Hänellä oli ainakin 66 jäätaistelua asiantuntijauransa aikana.

Tällaiset oikeusjutut ovat yleistymässä asiantuntijaurheilun maailmassa. Nämä oikeusjutut perustuvat usein teoriaan, jonka mukaan urheilujärjestöt antavat urheilijoille mahdollisuuden kilpailla vaurioiden vaaran heikentämisessä tai piilottamisessa. Joten mitä tällä on tekemistä MMA: n kanssa? Se on todennäköisesti tulevien asioiden ennakointi. Vielä tärkeämpää on, että on loistava mahdollisuus päästä eteenpäin tulevaisuuden aiheesta urheilun parantamiseksi.

NHL sekä NFL ovat kypsät liigat, joilla on pitkä historia. On Kanadan Jalkapallomaajoukkue Paita olemassa eläkkeellä olevien urheilijoiden sukupolvia, joilla on pitkäaikainen tieto, jotta ne voidaan vertailla näitä urheilijoita eläkkeellä oleviin väestön jäseniin. Senegalin Jalkapallomaajoukkue Paita Yksi malli, joka lopulta on selkeämpi, on krooninen traumaattinen enkefalopatia ja sen yhteys pitkäaikaiseen osallistumiseen urheiluun. Urheilijoilla, jotka kokevat toistuvaa aivovammoja uransa suhteen, on suurempi mahdollisuus luoda tämä rappeuttava sairaus. Aivojen toimintahäiriöiden kytkentä sekä altistuminen toistuvalle alakeräiselle traumalle ymmärretään myös paremmin. Koska eläkkeellä olevien Tigres UANL Paita urheilijoiden pitkäaikaista terveyttä ja hyvinvointia tutkitaan, tämän mallin ymmärtäminen tapahtuu suurempi.

Vaikka tämän linkin että MMA: n suhteen on tehtävä selvästi kotitehtäviä, yksi asia, jonka UFC ja muut MMA -organisaatiot voivat löytää näistä oikeusjuttuista, on päästä käyrän eteenpäin. Ei ole mitään hyötyä ottamalla strutsi -lähestymistapa aivotraumaan. Sen sijaan MMA -liigaiden tulisi ryhtyä merkityksellisiin toimiin tunnustaakseen nämä vaarat ja motivoitavat urheilijoita löytämään osallistumisen sisältämistä täydellisistä ymmärretyistä vaaroista. Kuten eläkkeellä oleva Kanadan MMA -kilpailija Nick Denis osoitti, kaikki taistelijat eivät suostu ottamaan käyttöön uransa MMA: ssa riskien löytämisen jälkeen. Urheilijan arvioinnin helpottamatta jättäminen CTE: stä ja muista pitkäaikaisista seurauksista ei vain heikennä tietoista osallistumista, vaan se voi myös johtaa oikeudellisiin ongelmiin, jotka nyt vaivaavat NHL: tä ja NFL: ää.

UFC: n presidentti Dana White on tehnyt tunnustustaan paljon MMA: n kasvulle ja auttanut sen sääntelykehyksen kehittämisessä. Prosessissa tavallinen puhuja edistäjä on kuitenkin tehnyt joitain tyhmiä esityksiä MMA: n mukaisesti “maailman turvallisin urheilu”. Tyypillinen fani voi antaa tämän hyperboolin anteeksi, joka ymmärtää, että Dana puhuu toiveesta auttaa urheilun kasvua ja kumota poliittisen vastarinnan, kuten hyvin käytetyn ”ihmisen cockfighting” -äänen. Tällaisilla holtittomilla lausunnoilla voi kuitenkin olla tahattomia vaikutuksia oikeudellisessa yhteydessä, jos kilpailijalla, jolla on diagnosoitu CTE, kääntyy oikeustoimiin.

Organisaatioita palvelee hienoimpia, koska ne eivät heikentä näitä riskejä. Konsessoivaa vammaa ei pidä heikentää, koska se oli Matt Mitrionen osoitettu flipant -ajattelutapa hänen äänettömien aivotärähdysten huolenaiheidensa kanssa TUF: n kauden 10 aikana. Vaikka tämä on saattanut tuottaa paljon parempia arvosanoja, motivointi, joka heikentää aivotärähdyksiä vammoja, ei ole urheilijoiden tai MMA -organisaatioiden pitkän aikavälin etuja. Jos tämä asenne on leviävä organisaatiossa, tiellä saattaa olla ei -toivottuja laillisia vaikutuksia. Sidosryhmän ei pitäisi odottaa laillisten tulva -aukkojen avaamista ennen tämän kysymyksen käsittelemistä.

___________________________________________________________________________

PÄIVITYS – 14. toukokuuta 2013 – Jonathan Snowden kirjoitti fantastisen artikkelin, joka julkaistiin tänään Bleacher -raportissa, joka rikkoo UFC: n ehdotetun sopimuksen Eddie Alvarezin kanssa, joka paljastettiin oikeudenkäyntiohjelmassa. Aivovaurioiden riskin ongelman erityinen korko, luopumislauseke on syytä tarkistaa, missä Dana White, Zuffan puolesta, merkitsee MMA: ta ”luontaisesti ja epänormaalin vaarallisen toiminnan” mukaisesti sopimuksen XIV: n mukaisesti, joka antaa luopumisen noudattaminen:

Mainos

Jaa tämä:
Viserrys
Facebook

Kuten tämä:
Kuten lataaminen …

Liittyvä

Tietoinen suostumus – Mitä taisteluurheilun ylennyksiä voi löytää NHL: n aivotärähdyksestä 26. marraskuuta 2013 “Turvallisuusopinnot”
Näkemys Zuffan aivotärähdyksen oikeusjuttu StrategyMarch 26, 2014 4 kommenttia
Aivovamman oikeusjuttu tulee Battle Sportsoctoberiin 29, 2014 1 kommentin kanssa

Leave a Reply

Your email address will not be published.